صورتجلسه شماره 21

صورتجلسه شماره 21

چهارشنبه, 25 دی,1392

صورتجلسه شماره 21

دوره 4

بیست و یکمین جلسه رسمی شورای اسلامی شهر روز چهارشنبه مورخه 25/10/92 رأس ساعت 00/18 باحضور اعضای محتــرم شــــورای اســــلامی شهـــر و عباسی و میهمانان شورا آقایان مهندس علیرضا دباغ عبداللهی معاون اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل ، مهندس صدیف بدری شهردار محترم اردبیل ، مهندس صمدی معاونت برنامه ریزی ، مینایی کارشناس برنامه ریزی ، شیخلووند مدیر امور مالی شهرداری و خبرنگاران خبرگزاریها و مطبوعات ، بعد از تلاوت آياتی چند از کلام الله مجيد به رياست حاج جواد زنجانی نائب رئیس شورای اسلامی شهر اردبیل آغاز شد. 
در ابتداي جلسه حاج جواد زنجانی طي سخناني از اعضاي محترم شورا و ميهمانان گرامي و اصحاب رسانه و مطبوعات به جهت حضور مستمر در جلسات و اینکه تصمیمات پارلمان محلی را به اطلاع همشهریان عزیز می رسانند تقدیر و تشکر کردند . 
وی ضمن گرامیداشت هفته وحدت میلاد مسعود و با سعادت نبی گرامی اسلام را به محضر همشهریان و مسلمانان جهان تبریک و تهنیت گفته و از شهردار محترم در خواست کردند امسال نیز همانند سالهای گذشته با همت مضاعف نسبت به برگزاری هرچه باشکوه تر شدن بزرگداشت این میلاد بزرگ تلاش نمایند چرا که با شکوهی مراسم موجب وحدت و همدلی جهان اسلام و خنثی شدن توطئه دشمنان وحدت جهان اسلام خواهد شد . 
حاج جواد زنجانی بیان داشتند : آقای مهندس عبداللهی علاوه بر آنکه یک شخصیت فرهنگی وعلمی بر شمرد که در دوره سوم شورا به مدت 6 سال افتخار همکاری با ایشان را داشتیم و اکنون در سازمان میراث فرهنگی که بعنوان معاون مشغول به خدمت می باشند از قابلیت ها و تفکری بالا در زمینه های مختلف گردشگری ، صنایع دستی و میراث فرهنگی می باشد . 
ایشان در ادامه برابر دستور جلسه از آقای مهندس عبداللهی خواستند مطالب خویش را به جلسه ارائه نمایند. . 
مهندس عبدالهي معاون صنايع دستي و گردشگري در اين خصوص گفتند : به لحاظ تعدد وظايف سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، استدعا داريم با برگزاري توريكرزوه توسط سازمان اعضاي شوراي شهر از فعاليت هاي سازمان از نزديك آشنا شويد تا بتوانيم در بحث صنايع دستي و هنرهاي سنتي در استان گامهاي مثبتي برداريم . 
معاون محترم صنايع دستي و گردشگري استان اظهار داشت: در تعريف صنايع دستي بايد ياداور شويم هر مسوولي كه در توليد صنايع دستي نقش داشته باشد نام صنايع دستي وهنري به خود ميگيرد حتي اگر صنايع دستي به طريق ماشيني توليد شود مانعي ندارد و دليل نمي شود چون در نهايت كار سنتي و هنري روي آن انجام يافته است بنابراين بايد ديد و نگاه هنري در زمينه صنايع دستي حاكم باشد . 
مهندس عبداللهي با بيان اينكه در سطح استان 90 هزار نفر شاغل صنايع دستي وجود دارد افزود: از اين تعداد شاغل صنايع دستي برخي در قالب شغل اصلي در اين زمينه فعاليت و تامين چرخه اقتصادي زندگي خود فعاليت كرده و امرار معاش مي كنند و برخي متراكم بدون ديد اقتصادي فعاليت مي كنند كه اگر هر صنعت گر 4 نفر را تحت پوشش خود داشته باشد بايد اذعان كرد بالغ بر يك چهارم جمعيت استان با صنايع دستي ارتباط مستقيم دارند . 
مهندس عبداللهی بیان داشتند : 50 هزار كارگاه صنايع دستي در استان فعال بوده كه از اين تعداد 15 هزار كارگاه شهري و 35 هزار كارگاه روستاي مي باشد وعمده محصول توليد شده در استان شامل گليم وورني مي باشد كه 14 هزار نفر در بافت گليم و 15 هزار نفر در بافت ورني فعاليت دارند كه مجموع توليد سالانه ورني 420 هزار مترمربع و 480 هزار مترمربع گليم مي باشد . 
معاون صنايع دستي و گردشگري استان ياداور شد : سالانه 3 هزار ميليون دلار صادارت استان در بخش صنايع دستي با توليد گليم و ورني صورت مي پذيريد كه اين مقدار توليد اهميت بخش صنايع دستي و هنرهاي سنتي را نشان مي دهد . 
ایشان خاطرنشان كردند : بايد به اين موضوع توجه داشته باشيم كه اهميت صنايع دستي در توليد وتوسعه آن بسيار حائز اهميت بوده و مهم مي باشد چرا كه اولا مواد اوليه توليد شده در خود منطقه موجود است دوما تعلق خاطر به نسل گذشته وفرهنگ ايراني ونقش بسزايي كه در اشتغال پايدار ايجاد مي كند كه در مقابل برخي تحريم ها اثرگذار نمي باشد. 
مهندس عبداللهي در ادامه افزودند : اشتغال صنايع دستي در زميني به مساحت 9 مترمربع نيز فراهمي مي شود كه اين جاي اميدواري دارد در بحث اشتغال صنايع دستي و هنرهاي سنتي نمي توانيم اين موضوع را مدنظر قرار ندهيم. 
معاون محترم میراث فرهنگی از صدور كارت صنعت ويژه شناسايي صنايع دستي براي 43 هزار نفر در استان اردبيل خبرداد و گفت: هنرهاي سنتي و دستي ارزش افزوده زيادي دارند بطوري كه تراش سنگ قيمتي 100 هزار دلار ارزش افزوده دارد كه بيشتر از طلا مي باشد. 
معاون صنايع دستي و گردشگري اظهار داشت: حمايتي كه دولت از بخش صنايع دستي مي كند براي توسعه اين صنعت مهم و كافي نمي باشد. هرچند لازم به ذكر است تمامي صنعت گران در اين زمينه بيمه شده و 20 درصد آن را دولت پرداخت و مابقي را خود تقبل مي كنند ولي توجه به اين نكته حائز اهميت مي باشد كه صنايع دستي از جنبه كاربردي در جامعه خارج و نام تزئيني به خود گرفته و اين نشان مي دهد كه هنرهاي سنتي رنگ كم رنگتري در جامعه به خود مي گيرد. 
ایشان با اشاره به اينكه سازمان صنايع دستي و گردشگري تمام تلاش خود را در پررنگ كردن اين سنت هنري با برگزاري نمايشگاههاي متعدد و ايجاد بازاريابي انجام مي دهد ولي باز هم آنچنان كه در خور وشايسته جايگاه اين هنر است با مشكلاتي روبرو مي شود كه جاي تامل دارد در اين زمينه تمامي مسئولين استان بويژه شوراي شهر و شهرداري نگاه گسترده تري به اين هنر داشته باشند. 
مهندس عبداللهي اذعان داشت: در كشورهاي مدرن مبلمان داخلي منازل به تزيين هنرهاي سنتي گرايش پيدا كرده و بيشتر در جنبه داخلي و تزئيني به خود گرفته اند. در اين راستا در كشور و استان براي توسعه بافت صنايع دستي و هنرهاي سنتي چندين راهكار وجود دارد كه 2 مورد آن بسيار مهم بوده و تاثير بسزايي در پررنگ كردن اين صنعت مي تواند داشته باشد. 
بحث اول وجود بازارچه هاي صنايع دستي در استان مي باشد با توجه به اينكه در شهرهاي مختلف چنين بازارچه هاي ايجاد شده ولي در استان اردبيل با توجه به فضاهاي خاصي كه وجود دارد و در فصول مختلف سال مسافر وگردشگران زيادي را به توجه به منطقه گردشگري كه بخود گرفته پذيرا مي باشد ايجاد بازارچه از اهميت بسزايي برخودار است كه اميدواريم شوراي شهر و شهرداري دراين زمينه مساعدت لازم را با سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان انجام دهند. 
ایشان دومين بحث و راهكار را در زمينه صنايع دستي امضاي تفاهم نامه با فرهنگسراي هاي شهرداري عنوان كرد و گفت: همانگونه مستحضريد در فرهنگسراهاي شهرداري آموزش هاي رشته مختلف در فصول سال خصوصا در فصل تابستان به دليل اوقات فراغتي كه براي دانش آموزان ايجاد مي شود انجام مي يابد كه سازمان ميراث فرهنگي اعلام آمادگي مي كند در اين فرهنگسراها هنرهاي سنتي صنايع دستي نيز آموزش دهد بطوري كه 50 درصد هزينه آموزش را نيز عهده دار مي باشد چرا كه سازمان مي خواهد همكاري صميمانه اي را با شوراي شهر و شهرداري در جهت معرفي هرچه بهتر صنايع دستي براي نسل آينده و رفع فراموشي اين هنرسنتي در جامعه ايجاد كند. 
مهندس عبداللهي در پايان سخنان خود اظهار داشت: شوراي شهر جمع فرهيختگان شهر مي باشد حضور شما عزيزان در پارلمان محلي يعني مورد اعتماد بودن اعضا را نشان مي دهد رشد و توسعه صنايع نياز به راهنمايي هاي شما اعضاي شوراي شهر در جهت پررنگ كردن اين صنايع در جامعه خواهد داشت. 
حاج آقا زنجاني اظهار داشتند : با توجه به اينكه صنایع دستی در راستای اشتغال ورونق اقتصادی منطقه و مقوله فرهنگی نقش به سزازی دارد شورای شهر وشهرداری اردبیل آمادگی خود را جهت نهادینه شدن این امر اعلام می دارد و از شهردار محترم و معاون محترم سازمان میراث فرهنگی خواستند در جهت اجرایی شدن این همکاری تفاهم نامه ای فی ما بین منعقد و در صورت نیاز به مجوز نسبت به ارائه آن به شورای اسلامی شهر اقدام نمایند. 
در ادامه به نامه های واصله که در کميسيونهای مربوطه شورا مورد بررسی قرار گرفته بود به شرح ذيل رسيدگی و اتخاذ تصميم گرديد : 
بند1– نامه شماره 195199/23– 07/10/92 شهـرداری اردبیل مثبوت به شماره 4274- 14/10/92 در دفتر شورای اسلامی شهر با موضوع صدور مجوز لازم در خصوص تفریغ بودجه سال 1391 شهرداری اردبیل مطرح و مورد تصویب قرار گرفت. 
« ضمناً یک نسخه از تفریغ بودجه به پیوست می باشد »
بند2– نامه شماره 195423/16– 09/10/92 شهـرداری اردبیل مثبوت به شماره 4265- 11/10/92 در دفتر شورای اسلامی شهر با موضوع صدور مجوز لازم در خصوص اجرای متمم بودجه سال 1392 شهرداری اردبیل مطرح و مورد تصویب قرار گرفت. 
« ضمناً یک نسخه از متمم بودجه به پیوست می باشد » بند3– نامه شماره 194246/25– 28/09/92 شهـرداری اردبیل مثبوت به شماره 4171- 04/10/92 در دفتر شورای اسلامی شهر با موضوع صدور مجوز لازم در خصوص اجرای تعرفه عوارض محلی شهرداری اردبیل برای اجرا در سال 1393 مطرح و در راستای اجرای تبصره یک ماده 50 قانون مالیات بر ارزش افزوده مورد تصویب قرار گرفت. 
« ضمناً یک نسخه از تعرفه عوارض سال 1393 به پیوست می باشد »
بند4– نامه شماره 196428/11– 19/10/92 شهـرداری اردبیل مثبوت به شماره 4360- 18/10/92 در دفتر شورای اسلامی شهر با موضوع صدور مجوز لازم در خصوص پرداخت مبلغ 000/000/100 ریال به شورای اسلامی استان اردبیل جهت مساعدت در تامین هزینه اولیه مصارف شورا و برابر درخواست به شماره نامه 107-03/10/92 آن شورا مطرح و مورد تصویب قرار گرفت. 
بند5– نامه شماره 195044/100- 05/10/92 شهـرداری اردبیل مثبوت به شماره 4215- 08/10/92 در دفتر شورای اسلامی شهر با موضوع صدور مجوز لازم در خصوص اجرای بند 9 صورتجلسه کمیسیون تملک بشماره 194129/60 مورخه 28/09/92 در مورد قطعه زمین به مساحت 200 متر مربع واقع در خیابان دارو بخش بصورت قولنامه ای از زمین های حجازی مورد ادعای آقایان موسی و عیسی و اوتر ظهوری که تقاضای اخذ پروانه ساختمانی از شهرداری را نموده است و برابر بند 9 صورتجلسه فوق مقرر گردید قطعه فوق با کاربری مسکونی توسط کارشناس رسمی دادگستری قیمت گذاری شده و 30% قیمت کارشناسی در وجه شهرداری پرداخت گردد تا شهرداری نسبت به صدور پروانه ساختمانی برابر ضوابط اقدام نماید و با توضیح اینکه قطعه مزبور از 10% واگذاریهای اداره کل راه و شهرسازی به شهرداری به پلاک ثبتی 1/7390 واقع در بخش سه اردبیل می باشد مطرح و مورد تصویب قرار گرفت. 
« جلسه رأس ساعت 00/21 با نثار صلوات به پایان رسید »

Print

برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید

x

آرشیو

اوقات شرعی

اذان صبح  
طلوع خورشید  
اذان ظهر  
غروب خورشید  
اذان مغرب  
دی ان ان